Registreer een account
Bel ons: 0180-654748

Pascal Doquet, kleinzoon van de oprichter van het Champagnehuis Jeanmaire, had sinds 1995 de leiding over het gelijknamige huis. Wegens verschil in inzicht koopt hij in 2004 zijn zusters uit, zodat hij volledig zijn eigen gang kan gaan. Vanaf dit moment worden de wijngaarden biologisch en biologisch-dynamisch bewerkt en ligt de focus uitsluitend op kwaliteit. Doquet is een bewonderaar van Selosse en Agrapart en vinifieert zijn verschillende terroirs apart. De 8,5 hectare wijngaard is perfect gelegen. Nagenoeg de gehele productie bestaat uit Chardonnay. Het belangrijkste deel ligt binnen de fameuze Côte de Blancs in de crus Vertus, Bergères-les-Vertus (op de Mont-Aimé) en in Menil-sur-Oger. Daarnaast bezit hij percelen in Bassuet (bij Vitry-le-Francois). De opbrengsten liggen uiterst laag en de wijngaarden (waarvan de gemiddelde leeftijd hoog is) worden met veel zorg bewerkt. De wijnen ondergaan in de regel een malolactische vergisting en rijpen deels op barriques. Vervolgens rijpen ze een flink aantal jaren “sur lattes”. Pascal geeft zijn wijnen slechts een kleine dosage (3,5 gram). De wijnen bezitten veel structuur, een grote mineraliteit (ze hebben iets ziltigs) en een opvallende lengte. De kwaliteit is grandioos en stijgt ieder jaar verder. Zowel Larousse editie 2013 als de nieuwe Eichelmann scharen de Champagnes van Doquet bij de beste 10 producenten van de gehele Champagne. Antonio Galloni: “These Champagnes from Pascal Doquet are loaded with personality and character. They are among the clear standouts in my tastings this year" Richard Johlin (’s werelds bekendste Champagne schrijver): ‘The most recent released wines are extremely impressive”

  1. Champagne "Le Mont Aimé "Coeur de Terroir" | Pascal Doquet | Pascal Doquet

    De Côte de Blancs eindigt in Bergères-les-Vertus met een heuvel met een unieke vuursteen bodem genaamd “Le Mont Aimée”. Deze geeft een Champagne met veel mineraliteit die prachtig combineert met vis en schaaldieren, wit vlees of geitenkaas. Eichelmann:“Gute Konzentration, faszinierend viel Frucht, ist herrlich eindringlich und dominant, ist füllig und stoffig im Mund, besitzt viel reife Frucht, viel Substanz und Länge, mineralische Noten.” Lees verder
    € 49,50
    ×
    Oogstjaar: 2005
  2. Champagne Vertus "Coeur de Terroir" | Pascal Doquet | Pascal Doquet

    Eichelmann : « Der 2004er ist würzig, eindringlich, konzentriert ;enorm minerlisch, zeigt weisse und gelbe Früchte. Er ist puristisch im Mund, präzise, mineralisch, salzig, lang und enorm nachhaltig » Gault & Millau : Encore sur ses premiers pas, 2004 brille sur une robe jaune pâle, devancée par un nez spontané et diffus. La bouche livre une répartie sans concession, avec beaucoup de tension et de droiture, amenées par une bulle éclatante et vigoureuse. Lees verder
    € 49,50
    ×
    Oogstjaar: 2004
  3. Champagne Le Mesnil "Coeur de Terroir" | Pascal Doquet | Pascal Doquet

    The Wine Advocate: “The Pascal Doquet 2004 Brut Le Mesnil is at once more rarified and slightly less generous than its non-vintage counterpart tasted alongside. But then, this vintage bottling was only disgorged in February of the present year. And even so, what a show it presents! Bittersweet perfume of gentian, freesia and iris; maritime alkaline notes; and hints of wheat germ greet the nose; then inflect a firm palate juicy with fresh apple and lemon. Kelp, oyster liquor, crayfish reduction and chalk combine for a mouthwatering, grippingly persistent and vibrant finish. Sure, it's impossible to sneak a sip (or several); but plan to give this a couple of years in bottle and expect several more of fascination thereafter.” Lees verder
    € 59,50
    ×
    Oogstjaar: 2004
  4. Champagne Le Mesnil "Coeur de Terroir" | Pascal Doquet | Pascal Doquet

    Antoinio Galloni: “The 2002 Grand Cru Blanc de Blancs Le Mesnil Sur Oger offers up rich varietal fruit, honey, orange blossom and mint. The exuberant richness of the year comes through beautifully, as shades of tropical fruit develop in the glass. At the same time, there is more than enough Mesnil minerality to keep things in check. A hint of white truffle lingers on the finish. The 2002 is gorgeous today, but readers who like fully mature wines might like to give this another few years in the cellar. Either way, it is fabulous.” Lees verder
    € 65,00
    ×
    Oogstjaar: 2002