Registreer een account
Bel ons: 0180-654748

In verband met vakantie zullen er van 1 t/m 17 augustus geen bestellingen worden uitgeleverd

Pierre-Yves Colin-Morey

De grootste ontdekking van de laatste tien jaar op het gebied van witte Bourgognes is waarschijnlijk Pierre-Yves Colin. In 2001 startte Pierre-Yves als micro négociant in “haute couture”wijnen. In die tijd werkte hij tevens voor zijn vader, de bekende en respectabele wijnboer Marc Colin uit Saint-Aubin. Maar Pierre-Yves wilde nog betere wijnen maken en kreeg van zijn vader die mogelijkheden niet (aldus Pierre Yves). Uiteindelijk resulteerde dit in een breuk en vanaf 2005 kon Pierre-Yves zich volledig richten op zijn eigen bedrijf. Het overgrote deel van de wijn is afkomstig van eigen druiven. Daarnaast betrekt Colin jaarlijks ook druiven van enkele collega-producenten die hij persoonlijk goed kent. Het werk in de wijngaard en het oogsten vindt plaats onder leiding van Pierre Yves en zijn team, zodat hij volledige controle heeft over de kwaliteit. Zijn enorme gedrevenheid, bijna grenzend aan het obsessieve, om alleen het best mogelijke te maken (of het nu een Bourgogne Blanc of zijn Montrachet is) verklaart voor een belangrijk deel zijn succes. Vaatjes of cuves die om de één of andere reden niet aan zijn hoge eisen voldoen, worden verkocht aan de handel, ook al moet hij er financieel flink op toeleggen. In de kelder opteert Pierre Yves voor een lange opvoeding. Vanzelfsprekend vergisten de wijnen op hun eigen (natuurlijke) gisten. Vervolgens krijgen ze een langdurige opvoeding op houten vaten met een inhoud van 350 liter. De wijnen rijpen zo’n 14 tot 20 maanden op hun fijne lies (er vindt geen batonnage plaats). Pierre Yves is overtuigd voorstander van een lange opvoeding. Om vroegtijdige oxidatie tegen te gaan, krijgen de wijnen in kleine doses sulfiet toegediend en wordt na een paar weken gemeten in hoeverre deze is opgenomen door de wijn. Alleen de allerbeste (onbehandelde) kurken worden gebruikt en de flessen worden met waxcapsules afgesloten. Allen Meadows : “the quality that Colin is achieving puts him in an elite group. They absolutely deserve a place in your cellars if you can find them”.

  1. Bourgogne Chardonnay Pierre-Yves Colin-Morey | Pierre-Yves Colin-Morey

    De Bourgogne Blanc is afkomstig van de druiven van jonge aanplant van een tweetal wijngaarden in Saint-Aubin en Puligny-Montrachet. Jancis Robinson: 'Cask sample. Parcels in St-Aubin and Puligny. A bit different this year because he included the young-vine (22 years!) parcel of Remilly, which suffered from July drought. Sleek and very mineral on the nose. Masses to chew on and great length. Really very smart indeed. Picked latest.' Lees verder
    € 22,95
    ×
    Oogstjaar: 2015
  2. Bourgogne Hautes Côtes de Beaune Blanc I Pierre-Yves Colin-Morey | Pierre-Yves Colin-Morey

    Recentelijk heeft Pierre-Yves een aantal nieuwe akkers verworven in de Hautes Côtes de Beaune. Hoewel dit pas de eerste oogst onder het etiket Colin-Morey is de wijn direct al van een spectaculair niveau. Hij bezit een fraaie mineraliteit en laat zich het best omschrijven als een super Saint-Romain. Een absolute aanrader! Lees verder
    € 24,95

    Niet op voorraad
    Out of stock

    Oogstjaar: 2015
  3. € 25,00
    ×
    Oogstjaar: 2015
  4. € 28,50
    ×
    Oogstjaar: 2015
  5. Saint-Aubin "Le Banc" | Pierre-Yves Colin-Morey | Pierre-Yves Colin-Morey

    Jancis Robinson: 'Cask sample. 20-year-old vines. But this parcel didn’t suffer drought stress – a bit later. Perhaps the tiniest bit of reduction but really very fine and racy. Less density than the Bourgogne Chardonnay but very fine and precise. Very neat even if not expansive.' Lees verder
    € 34,50
    ×
    Oogstjaar: 2015
  6. € 34,50
    ×
    Oogstjaar: 2015
  7. Saint-Aubin 1er Cru Les Perrières I Pierre-Yves Colin-Morey | Pierre-Yves Colin-Morey

    Neal Martin: “The 2014 Saint Aubin 1er Cru les Perrières has a slight reduction on the nose, fine definition and minerality coming through with aeration, though it needs more encouragement than the 2014 Les Combes. The palate is fresh and vibrant on the entry, with touches of white peach and citrus peel; there is very good weight on the mid-palate, though I would like to see more nervous energy develop on the finish. Still, this is very fine.” Lees verder
    € 45,00
    ×
    Oogstjaar: 2015
  8. Saint-Aubin 1er Cru La Chatenière | Pierre-Yves Colin-Morey | Pierre-Yves Colin-Morey

    Vinous:"(a blend of two 45-year-old parcels): Pale, green-tinged yellow. Pure, fresh aromas of lemon, lime, fresh herbs and dusty stone. Boasts lovely texture and balance, with its citrus and crushed stone flavors enlivened by brisk acidity. These parcels are planted on soil rich in calcaire but in a warmer spot than the Champlots, noted Colin. Finishes firm and vibrant, with an attractive light touch. The alcohol here is a moderate 12.8%. " Lees verder
    € 49,50
    ×
    Oogstjaar: 2015
  9. Chassagne-Montrachet "Les Ancegnières" | Pierre-Yves Colin-Morey | Pierre-Yves Colin-Morey

    Afkomstig van een perceel met 85 jaar oude stokken dat direct onder batard-Montrachet ligt. Burghound: "A subtle application of wood toast surrounds the petrol influenced nose that is composed primarily by both white and yellow orchard fruit aromas. There is a beguiling texture to the concentrated medium-bodied flavors that possess outstanding complexity for a villages level wine, all wrapped in a sappy and extract-rich finale. This is a fine effort that is worthy of your interest. Outstanding Top value!" Lees verder
    € 49,50

    Niet op voorraad
    Out of stock

    Oogstjaar: 2013
  10. Saint-Aubin 1er Cru En Remilly | Pierre-Yves Colin-Morey | Pierre-Yves Colin-Morey

    Jancis Robinson: 'Cask sample. Made in smaller quantity than usual because the produce of the drought-stressed parcel went into the Bourgogne Chardonnay. Dense and nervy on the nose. Big and bold on the front palate with lots of ambition. Pretty long. I retasted this after the grands crus and it didn’t suffer too much. Lip-smacking and long.' Lees verder
    € 49,50
    ×
    Oogstjaar: 2015
  11. Meursault 'Narvaux' | Pierre-Yves Colin-Morey | Pierre-Yves Colin-Morey

    Burghound: "A cool, pure and airy nose offers up notes of toasted hazelnut, white peach and floral nuances. There is plenty of underlying tension to the lightly mineral-inflected middle weight flavors that exhibit a touch of austerity on the clean, agreeably dry and persistent finish. This too delivers very fine quality and note that while it will certainly be capable of rewarding up to a decade of cellaring it should be approachable after only 4 to 5.Outstanding. Top value" Lees verder
    € 55,00

    Niet op voorraad
    Out of stock

    Oogstjaar: 2013
  12. Chassagne-Montrachet 1er Cru Caillerets | Pierre-Yves Colin-Morey | Pierre-Yves Colin-Morey

    Burghound: "Discreet if not invisible wood highlights a cool but ripe white flower and green fruit-suffused nose that is nuanced by spice and wet stone hints. The intensely soil-driven and appealingly rich medium-bodied flavors brim with both salinity and minerality on the explosively long, palate staining and moderately austere finish. This is most impressive as it's at once powerful but refined. In short, this is textbook. Sweetspot Outstanding!" Lees verder
    € 99,50

    Niet op voorraad
    Out of stock

    Oogstjaar: 2013
  13. Chassagne-Montrachet "les Ancegnières" (magnum) | Pierre-Yves Colin-Morey | Pierre-Yves Colin-Morey

    Afkomstig van een perceel met 85 jaar oude stokken dat direct onder batard-Montrachet ligt. Burghound: "A subtle application of wood toast surrounds the petrol influenced nose that is composed primarily by both white and yellow orchard fruit aromas. There is a beguiling texture to the concentrated medium-bodied flavors that possess outstanding complexity for a villages level wine, all wrapped in a sappy and extract-rich finale. This is a fine effort that is worthy of your interest. Outstanding!" Lees verder
    € 109,50

    Niet op voorraad
    Out of stock

    Oogstjaar: 2013
    MAGNUM