Registreer een account
Bel ons: 0180-654748

Antoine Jobard

Na diverse jaren naast zijn vader te hebben gewerkt, heeft Antoine sinds 2007 officieel de leiding over dit prestigieuze bezit. Met de komst van Antoine is de stijl van de wijnen licht veranderd. Door enkele kleine wijzigingen tijdens het wijnmaken zijn ze toegankelijker en verfijnder geworden. Ik vind dat de kwaliteit nog verder is toegenomen en naar mijn mening heeft Jobard een van de mooiste series 2013 gemaakt van alle witproducenten die ik heb bezocht. Antoine geeft er de voorkeur aan met fijnere lie’s dan zijn vader te werken. Verder bottelt hij de wijn in april/mei van het tweede jaar volgend op de oogst. Het zijn details, maar de kwaliteit van de wijnen is hierdoor verder gestegen. Wat betreft het werk in de wijngaarden is er niets veranderd. De Jobards maken lange dagen in de wingerd. Hun 5 hectare wordt streng gesnoeid en men werkt uitsluitend met weinig productieve soorten om de opbrengsten laag te houden. In de kelder geeft Jobard zijn wijn de tijd. Na een trage vergisting (de kelders van Jobard zijn bijzonder koud) waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke gistculturen, rijpen de wijnen langdurig op hun bezinksel. De wijnen worden na zo’n 18 maanden zonder filtering gebotteld. Jobards wijnen zijn geconcentreerd maar zeker niet dik, het houtgebruik is zeer gedoseerd en de wijnen bezitten fraaie zuren en veel mineraliteit waardoor ze geweldig kunnen rijpen. John Gilman: “This is one of the very finest white Burgundy domaines to be found anywhere in the Côte de Beaune.” Neal Martin: “It has been three or four years since I last tasted with Antoine and my memories were of a young man learning the ropes from his father. Now he comes across as a fully-fledged, fully-formed winemaker and, just like Jobard père, he is furnishing wine lovers with what I regard as some of the best Meursault out there. Antoine enthused about the quality of the 2013s, praising the acidity and the gras-like personalities of his wines. There certainly form an impressive bunch, standouts being a marvellous Meursault Genevrières that is underpinned by fabulous mineralité, flanked by a heavenly Meursault Charmes. It was good to see Antoine Jobard and see for myself that with the passing of one generation to another, the wines have gone from strength to strength.”

  1. Bourgogne Blanc | Antoine Jobard

    Jobard maakt jaarlijks een van de allerbeste Bourgogne Blancs van de hele Côte de Beaune. Een verklaring hiervoor is dat Jobard’s Bourgogne Blanc deels afkomstig is van jongere stokken (minder dan 25 jaar) gelegen binnen de appellation Meursault. Vinous: ‘(made from four parcels in Meursault; bottled two weeks before my visit): Musky lemon-limey nose. A sweet, silky midweight with noteworthy richness cut by harmonious acidity. This concentrated, tactile Bourgogne Blanc finishes with noteworthy breadth and offers early appeal.’ Lees verder
    € 28,50
    ×
    Oogstjaar: 2015
  2. Meursault "les Tillets" | Antoine Jobard

    Vinous: ‘Pale yellow. Musky but fresh aroma dominated by pear. Spicier and drier than the Meursault en la Barre, with juicy pear and stone fruit flavors conveying very good definition but not yet showing the personality of the en la Barre. This firmly built midweight needs time.’ Lees verder
    € 59,50
    ×
    Oogstjaar: 2015
  3. Meursault "en la Barre" | Antoine Jobard

    Vinous: ‘Pale, bright yellow. Reduced nose needs air. Silky, concentrated Meursault combines sucrosité and power, not to mention the typical roundness of this bottling. Tactile, pliant yet youthfully tight citrus and stone fruit flavors finish with excellent persistence.’ Lees verder
    € 59,50
    ×
    Oogstjaar: 2015
  4. Meurssault 1er Cru Blagny | Antoine Jobard

    John Gilman: “The 2012 Meursault Blagny” is extremely elegant this year- not always the case with young Blagny mind- and is a superb bottle in the making, The wine offers up a lovely aromatic mélange of tangerine, apple, a hint of iodine, almonds, lovely floral notes, deep soil tones and vanillin oak. On the palate the wine is pure, full-bodied and displays outstanding mid-palate depth, with great backend soil signature, crisp acids and lovely focus and grip on the very long and classic finish. A superb example of Meursault “Blagny”. 93.” Lees verder
    € 75,00
    ×
    Oogstjaar: 2012
  5. Meursault 1er Cru Les Poruzots | Antoine Jobard

    Vinous: (from vines planted on rock with barely a foot of topsoil): Light, bright yellow. Expressive aromas of orchard fruits, flowers and minerals. Lovely spicy, vibrant wine; not hugely fleshy but boasts excellent energy, lift and definition and complicating notes of mint and white pepper. This lovely spicy, soil-driven wine boasts terrific energy and rising length, and full ripeness for a classically dry wine. Despite its early balance, it calls for cellaring.’ Lees verder
    € 85,00
    ×
    Oogstjaar: 2015
  6. Meursault 1er Cru Les Genevrières | Antoine Jobard

    Vinous: ‘Pale yellow. Finer and more floral on the nose than the Poruzots, conveying a strong impression of vinosity--and an early harvest date (Jobard actually started on September 3 in 2015). Densely packed and concentrated, with upright flavors of crushed rock, clove and orange zest lifted by an impression of saline energy. More about finesse than opulence, this superb Genevrières leaves the taste buds quivering. Jobard used just 15% new oak.’ Lees verder
    € 109,50
    ×
    Oogstjaar: 2015