Registreer een account
Bel ons: 0180-654748

Antoine Jobard

Na diverse jaren naast zijn vader te hebben gewerkt, heeft Antoine sinds 2007 officieel de leiding over dit prestigieuze bezit. Met de komst van Antoine is de stijl van de wijnen licht veranderd. Door enkele kleine wijzigingen tijdens het wijnmaken zijn ze toegankelijker en verfijnder geworden. Ik vind dat de kwaliteit nog verder is toegenomen en naar mijn mening heeft Jobard een van de mooiste series 2013 gemaakt van alle witproducenten die ik heb bezocht. Antoine geeft er de voorkeur aan met fijnere lie’s dan zijn vader te werken. Verder bottelt hij de wijn in april/mei van het tweede jaar volgend op de oogst. Het zijn details, maar de kwaliteit van de wijnen is hierdoor verder gestegen. Wat betreft het werk in de wijngaarden is er niets veranderd. De Jobards maken lange dagen in de wingerd. Hun 5 hectare wordt streng gesnoeid en men werkt uitsluitend met weinig productieve soorten om de opbrengsten laag te houden. In de kelder geeft Jobard zijn wijn de tijd. Na een trage vergisting (de kelders van Jobard zijn bijzonder koud) waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke gistculturen, rijpen de wijnen langdurig op hun bezinksel. De wijnen worden na zo’n 18 maanden zonder filtering gebotteld. Jobards wijnen zijn geconcentreerd maar zeker niet dik, het houtgebruik is zeer gedoseerd en de wijnen bezitten fraaie zuren en veel mineraliteit waardoor ze geweldig kunnen rijpen. John Gilman: “This is one of the very finest white Burgundy domaines to be found anywhere in the Côte de Beaune.” Neal Martin: “It has been three or four years since I last tasted with Antoine and my memories were of a young man learning the ropes from his father. Now he comes across as a fully-fledged, fully-formed winemaker and, just like Jobard père, he is furnishing wine lovers with what I regard as some of the best Meursault out there. Antoine enthused about the quality of the 2013s, praising the acidity and the gras-like personalities of his wines. There certainly form an impressive bunch, standouts being a marvellous Meursault Genevrières that is underpinned by fabulous mineralité, flanked by a heavenly Meursault Charmes. It was good to see Antoine Jobard and see for myself that with the passing of one generation to another, the wines have gone from strength to strength.”

  1. Bourgogne Blanc | Antoine Jobard

    Burghound: 'Here too there is a hint of exoticism to the pear, petrol and lychee. Once again there is fine richness and volume to the caressing and opulent flavors that deliver fine length. This is a big Bourgogne but it's not top heavy.' Lees verder
    € 28,50

    Niet op voorraad
    Out of stock

    Oogstjaar: 2016
  2. Meursault "les Tillets" | Antoine Jobard

    Vinous: ‘Pale yellow. Musky but fresh aroma dominated by pear. Spicier and drier than the Meursault en la Barre, with juicy pear and stone fruit flavors conveying very good definition but not yet showing the personality of the en la Barre. This firmly built midweight needs time.’ Lees verder
    € 59,50

    Niet op voorraad
    Out of stock

    Oogstjaar: 2015
  3. Meursault 1er Cru Blagny I Antoine Jobard

    Burghound: 'This is aromatically similar to the Champs Gain but with the addition of ample floral character. The intensely citrus and mineral-suffused middle weight flavors possess a beguiling sense of underlying tension while delivering good length on the markedly drier but not really austere finale. While these two wines are qualitatively similar they offer two very different expressions.' Lees verder
    € 89,50
    ×
    Oogstjaar: 2016
  4. Meursault 1er Cru Les Poruzots | Antoine Jobard

    Burghound: 'Slightly riper aromas are composed by notes of petrol, various white orchard fruit and soft citrus nuance that continue onto the sleekly muscular and intense middle weight plus flavors that retain a lovely sense of detail on the firm, serious and sneaky long finale. Sweet spot. Outstanding' Lees verder
    € 89,50

    Niet op voorraad
    Out of stock

    Oogstjaar: 2016
  5. Puligny-Montrachet 1er Cru Champ Gain | Antoine Jobard

    Butghound: 'A background hint of matchstick character blends with notes of pear, apple and lemon rind. There is fine volume to the pliant, round and delicious medium weight flavors that exude a subtle minerality onto the generously proportioned and balanced finish that is naturally sweet but not cloying.' Lees verder
    € 115,00

    Niet op voorraad
    Out of stock

    Oogstjaar: 2016
  6. Meursault 1er Cru Les Genevrières | Antoine Jobard

    Burghound: 'More elegant and airier aromas include notes of naturally exotic tea, citrus, acacia and an interesting hint of gardenia. There is more obvious minerality to the much finer if less powerful flavors that deliver equally good depth and length. Again, while these two wines are qualitative similar, they are very different. Sweet spot. Outstanding' Lees verder
    € 115,00

    Niet op voorraad
    Out of stock

    Oogstjaar: 2016