Registreer een account
Bel ons: 0180-654748

Bordelet

Bordelet was eerder sommelier bij het beroemde Parijse sterrenrestaurant Arpege. Hij werkte hier met 's werelds beste wijnen. Tot zijn grote verdriet kon hij geen ciders vinden die aan zijn hoge eisen voldeden. Bordelet raakte gevangen in een passie voor cider en besloot op een dag zelf cider te gaan maken. Zijn benadering wijkt af van die van de bestaande producenten want Bordelet benadert cider met een zelfde passie als een oenoloog wijn. In 1992 nam hij het familiebezit in Charchigné van zijn grootouders over, 9,5 hectare boomgaarden. Zijn werkwijze is artisanaal, ambachtelijke technieken van eeuwen geleden werden door hem opnieuw geïntroduceerd. De opbrengsten liggen uitzonderlijk laag op 5 ton per ha. tegen gemiddeld 70 ton elders. Het succes is groot en de meeste toprestaurants in Frankrijk en daarbuiten hebben zijn Sydre en Poiré op de kaart staan. Ook krijgen zijn producten aandacht in de wijnpers. Robert Parker gaf ze uitzonderlijk hoge scores (tot in de negentig punten) en vergelijkt zijn Poiré Granit zelfs met een top Champagne.

  1. Sydre Argelette | Bordelet

    Argelette is de benaming uit de oudheid van de kleine oude stukken leisteen die de kleiachtige leembodem van de boomgaarden bedekken. Deze unieke bodem levert een zeer complexe en rijke cider van een uitzonderlijk niveau. Indrukwekkend! Lees verder
    € 16,95
    ×
    Oogstjaar: 2015
  2. Poiré, Granit | Bordelet

    Dit is de grote trots van Bordelet. Afkomstig van driehonderd jaar oude perenbomen die staan op een granietbodem. Zeer fijne mousse. Bijzonder verfijnde neus met nobele fruitaroma's, honing en bloesem. De smaak is verfijnd, complex en rijk. Een fantastische Poiré. Lees verder
    € 22,95
    ×
    Oogstjaar: 2013