Registreer een account
Bel ons: 0180-654748

Château Vieux Taillefer

Philippe en Catherine zijn buitenbeentjes in de Bordeaux en doen alles net even anders dan de rest. Philippe Cohen heeft een succesvol bedrijf, dat agent is voor een fors aantal topproducenten uit de Champagne en Bourgogne voor de Franse restaurants en de export naar Hong Kong. In 2006 kochten Philippe en zijn vrouw Catherine uit passie Château Vieux Taillefer. Sindsdien hebben ze het vijf hectare grote bezit volledig gerenoveerd en maken nu jaarlijks zo’n 30.000 flessen Saint-Emilion Grand Cru. De wijngaarden worden met uiterste zorg biodynamisch bewerkt. Catherine is de wijnmaker. Voorheen werkte ze aan de zijde van Jean Claude Berrouet voor de familie Moueix en was onder meer verantwoordelijk voor de wijnen van Petrus. Philippe en Catherine hebben een geheel eigen idee over hoe Bordeaux-wijnen zouden moeten smaken en laten zich inspireren door de grote wijnen van vroeger. Hun wijnen zijn een absolute tegenpool van de overgeëxtraheerde Parker wijnen. De Cohens zoeken juist finesse, elegantie en verteerbaarheid in hun wijnen. De concentratie in de wijn komt enkel door het goede werk in de wijngaard. Zo’n 90 procent van de productie wordt gebotteld onder de naam Pavillon de Taillefer. Deze wijn is zeker geen tweede wijn, maar is afkomstig van een vijftal percelen dat verspreid binnen de appellation Saint-Emilion ligt. Daarnaast maken ze een kleine tweeduizend flessen Château Vieux Taillefer. De druiven zijn afkomstig van een zeer fraai gelegen perceeltje op de kalkhellingen nabij het plaatsje Saint-Emilion. Tenslotte maken ze in minuscule hoeveelheden een heel unieke witte wijn. De wijngaard ligt direct naast het kasteeltje aan de oevers van de Dordogne en is een kleine eeuw geleden door een vorige eigenaar aangeplant met een mix van zeldzame witte druivenrassen, waaronder witte Merlot. Aangezien dit ras niet bestaat volgens de lokale instanties moet de wijn het doen met de simpele benaming ‘Vin de Table’. De kwaliteit is alles behalve eenvoudig en ik reken de wijn tot de meest interessante/grote wijnen van Bordeaux. Onlangs wijdde het toonaangevende La Revue du Vin de France een groot artikel aan deze unieke wijn. De wijnen van Château Vieux Taillefer zijn van een dusdanig niveau dat ze inmiddels naar 150 sterrenrestaurants wereldwijd worden gedistribueerd.

  1. Pavillon de Taillefer, Saint-Emilon Grand Cru I Château Vieux Taillefer

    This is our main cuvee and not a declassified wine of Château Vieux Château Taillefer as is often presumed. Pavillon de Taillefer is a blend of 90% Merlot and 10% Cabernet Franc, selective care is taken in the Vineyard resulting in very low yields. Annual production of Pavillon de Taillefer is 25.000 bottles. Aged in oak for 12 months, this lip-smacking St. Emilion can be enjoyed young, but has the potential to age and improve for another 10-15 years. Lees verder

    Bel ons voor de prijs of om dit product te bestellen

    ×
    Oogstjaar: 2015
  2. Saint-Emilion Grand Cru I Château Vieux Taillefer

    Ideally located on limestone soil in the commune of St.Cristophe des Bardes near Saint-Emilion , cuvée Vieux Taillefer, is produced from a one hectare parcel. All work in the Vineyard is performed manually and the production is 100% organic. The average age of the all-Merlot wines is an impressive 75 years. The age of the vines combined with a strict selection process during harvest time result in very low yields with an annual production of no more than 2.500 bottles. Aged in new French oak barriques for 18 months the style is full bodied and rich with an impressive freshness. Available in several Michelin star restaurants across Europe, it can be enjoyed now, but will benefit from extended cellaring over the next decade or two. Lees verder

    Bel ons voor de prijs of om dit product te bestellen

    Oogstjaar: 2015