Registreer een account
Bel ons: 0180-654748

Claude Dugat

Vanaf oogstjaar 2004 importeer ik de wijnen van het vermaarde Domaine Claude Dugat uit Gevrey-Chambertin. Ik ken de familie Dugat echter al veel langer want het duurde vele jaren voordat ik hun wijn mocht gaan importeren. Ik beschouw de Dugats inmiddels als vrienden en de laatste jaren is duidelijk te zien hoe de nieuwe generatie de dagelijkse leiding op zich neemt. Natuurlijk houdt Claude nog steeds een oogje in het zeil. Op het gebied van wijngaardbeheer en het wijnmaken zijn er weinig veranderingen te bespeuren. Wellicht dat de laatste oogsten hier iets eleganter zijn, maar volgens Bertrand heeft hij in de kelders niet veel veranderd. Recentelijk werd een geheel nieuwe cuverie in gebruik genomen en onlangs hebben de Dugats met behulp van Rousseau een perceeltje Bourgogne en Gevrey-Chambertin verworven waardoor de productie in de toekomst iets zal toenemen. De wijnen bezitten naast hun overweldigende fruit en concentratie ook mooie zuren waardoor ze een haast ideale balans bezitten. De Dugats onderhouden hun wijngaarden alsof het hun tuin betreft. Een aanzienlijk deel van de wijngaarden wordt met hun eigen paard geploegd. De opbrengsten liggen hier altijd laag. Na de fermentatie gaat de wijn op deels nieuwe houten vaatjes. In het vroege voorjaar na een rijping van zo’n 16 maanden gaat de wijn zonder filtering op fles. De wijnen van Dugat zijn echt gebaat bij de nodige flesrijping. Zo smaakte de Bourgogne Rouge 1999 een jaar of twee geleden geweldig. De Bourgogne Rouge is op het niveau van een goede village en de Gevrey declasseert menig premier cru.

  1. Bourgogne Rouge I Claude Dugat

    Antoinio Galloni: “Dugat's 2013 Bourgogne is a lovely introduction to the vintage. Orange peel, spice and dried cherries lift from the glass in a bright, energetic wine that possesses plenty of 2013 signatures.” Lees verder
    € 35,00
    ×
    Oogstjaar: 2013
  2. Bourgogne Rouge | Claude Dugat

    Burghound: 'Mild reduction is sufficient to mask the underlying fruit but not the earth character. There is by contrast good freshness and verve to the nicely detailed flavors that possess reasonably good depth on the refreshing and inviting finale. I like the balance and this should drink well early on.' Lees verder
    € 37,50
    ×
    Oogstjaar: 2014
  3. Gevrey-Chambertin | Claude Dugat

    Burghound: ‘from the villages portion of La Bossière; 60% new oak. A moderately earthy and sauvage-scented nose offers up additional notes of both red and dark fruit along with humus nuances. There is good energy and delineation to the middle weight flavors that are shaped by relatively fine-grained tannins on the firm and ever-so-mildly austere finale. This will need a few years of bottle age to fully harmonize as it's slightly edgy at present.’ Lees verder
    € 79,50
    ×
    Oogstjaar: 2014