Registreer een account
Bel ons: 0180-654748

Le Ragnaie

Le Ragnaie is één van de nieuwe, snel opkomende namen in Montalcino. Eigenaren Riccardo en Jennifer Campinoti kochten een twaalf hectare groot bezit in de heuvels boven Case Basse di Soldera, bij het dorpje Tavernelle, in het centrale deel van Montalcino. De wijngaarden van Le Ragnaie liggen hoog, soms wel meer dan 600 meter boven de zeespiegel en geven bijzonder elegante en complexe wijnen. De wijngaarden worden organisch bewerkt en de druiven worden handmatig geplukt. Na aankomst in de kelders worden de druiven volledig ontsteeld en vergisten en rijpen in grote vaten van sloveens eikenhout. Daarnaast worden een klein percentage franse barriques gebruikt. De druiven afkomstig van de hoog gelegen wijngaarden en de zachte extractie in de kelder zorgen voor zeer elegante, charmante, complexe en aromatische wijnen met voldoende onderliggende kracht. Ze doen denken aan die van Stella di Campalto. De wijnen van Regnaie zullen de komende jaren verder aan bekendheid winnen en het zou me niets verbazen als deze producent binnen enkele jaren tot de grote namen in Brunello wordt gerekend. The Wine Advocate: “Le Ragnaie is, in my opinion, the break-out star of the 2009 vintage. If I were to select my top picks of the 2009 vintage, these beautiful bottles would be among them. Their tasting profile – loaded with gorgeous, elegant floral nuances – clearly sets them apart. They are the essence of balance and Brunello beauty.” Antonio Galloni: “If I had to bet on an estate with the clear potential to enter Montalcino’s top echelon over the next decade, Le Ragnaie would be at or near the top of my list.”

Le Ragnaie is één van de nieuwe, snel opkomende namen in Montalcino. Eigenaren Riccardo en Jennifer Campinoti kochten een twaalf hectare groot bezit in de heuvels boven Case Basse di Soldera, bij het dorpje Tavernelle, in het centrale deel van Montalcino. De wijngaarden van Le Ragnaie liggen hoog, soms wel meer dan 600 meter boven de zeespiegel en geven bijzonder elegante en complexe wijnen. De wijngaarden worden organisch bewerkt en de druiven worden handmatig geplukt. Na aankomst in de kelders worden de druiven volledig ontsteeld en vergisten en rijpen in grote vaten van sloveens eikenhout. Daarnaast worden een klein percentage franse barriques gebruikt. De druiven afkomstig van de hoog gelegen wijngaarden en de zachte extractie in de kelder zorgen voor zeer elegante, charmante, complexe en aromatische wijnen met voldoende onderliggende kracht. Ze doen denken aan die van Stella di Campalto. De wijnen van Regnaie zullen de komende jaren verder aan bekendheid winnen en het zou me niets verbazen als deze producent binnen enkele jaren tot de grote namen in Brunello wordt gerekend. The Wine Advocate: “Le Ragnaie is, in my opinion, the break-out star of the 2009 vintage. If I were to select my top picks of the 2009 vintage, these beautiful bottles would be among them. Their tasting profile – loaded with gorgeous, elegant floral nuances – clearly sets them apart. They are the essence of balance and Brunello beauty.” Antonio Galloni: “If I had to bet on an estate with the clear potential to enter Montalcino’s top echelon over the next decade, Le Ragnaie would be at or near the top of my list.”

  1. Rosso di Montalcino | Le Ragnaie | Le Ragnaie

    Riccardo Campinoti maakt zijn Rosso di Montalcino als een kleine Brunello. De wijn kreeg een rijping van twee jaar op grote eikenhouten vaten. Het zwoele rijpe kersenfruit zorgt voor een zacht rijk mondgevoel. Ook in de smaak ladingen rijp fruit. De onderliggende mineraliteit zorgt voor voldoende spanning. Een verleidelijke wijn die de komende paar jaar nog verder aan diepte en complexiteit zal winnen. Een absolute top Rosso! Antonio Galloni: “Le Ragnaie's 2012 Rosso di Montalcino emerges from two parcels in Castelnuovo dell'Abate. Ample and full on the palate, yet also restrained in style, the 2012 impresses for its overall balance. There is a lovely element of stoniness that gives the fruit an extra kick of freshness and energy in this warm, dry vintage. This is the first vintage the Rosso spent two full years in cask, which marks a move to a more serious style. 91 points” Lees verder
    € 22,50
    ×
    Oogstjaar: 2012
  2. Brunello di Montalcino | Le Ragnaie | Le Ragnaie

    Antonio Galloni: "The 2010 Brunello di Montalcino is gorgeous. A super-classic profile of sweet red cherries, smoke, tobacco, cedar and wild herbs lift from the glass in a perfumed, silky Brunello that captures the essence of Sangiovese in this cool, late-ripening vintage. The 2010 is delicious today, but it can also be cellared for another 15-20 years. Le Ragnaie's 2010 will appeal to readers with an appreciation for Red Burgundy or Nebbiolo. The 2010 is a blend of fruit from three sources. About 50% of the fruit came from the Ragnaie property, while the rest of the fruit was sourced from vineyards in Castelnuovo dell'Abate, a combination that yields a wonderfully complete Brunello full of intrigue. 95 points" Lees verder
    € 57,50
    ×
    Oogstjaar: 2010