Registreer een account
Bel ons: 0180-654748

Patrick Piuze

Patrick Piuze (1973) werd in Québec in Canda geboren. Al vroeg raakt hij met het wijnvirus besmet. Na zijn middelbare school vertrekt hij naar het buitenland en werkt bij diverse wijnproducenten in Australië, Zuid-Afrika en Israël. Na terugkeer in Canada begint hij zijn eigen wijnbar “Le Pinot Noir”. Piuze’s grote droom blijft het echter om zelf wijn te maken en daarom vertrekt hij in 2000 naar de Bourgogne en gaat werken bij Olivier Leflaive in Puligny-Montrachet. Gelijktijdig volgt hij een opleiding aan het CFPPA in Beaune. Leflaive is onder de indruk van de kwaliteiten van Piuze en geeft hem de verantwoordelijkheid over zijn cuverie in Chablis. Vervolgens werkt hij enkele jaren voor Verget en tenslotte als keldermeester voor Jean-Marc Brocard. In 2008 besluit hij voor zichzelf te beginnen. In de loop van de afgelopen jaren heeft Piuze een enorme kennis verworven en een hechte relatie met diverse boeren opgebouwd. Hij weet enkele van deze boeren te overtuigen om een langdurige samenwerking met hem aan te gaan. Deze boeren leveren Piuze de druiven (Piuze is enkel geïnteresseerd in oude stokken op de beste terroirs). Hij adviseert bij de teelt en laat de stokken streng terugsnoeien. Als compensatie betaalt hij de boeren naar oppervlak, zodat ze geen belang hebben veel te produceren. Het oogsten verzorgt Piuze zelf en dit gebeurt volledig handmatig (een zeldzaamheid in de Chablis). De vinificatie en rijping is traditioneel (met gebruik van natuurlijke gisten) en rijping vindt (met uitzondering van de gewone Chablis) plaats op eerder gebruikte kleine houten vaatjes. De wijnen worden na zo’n 14 tot 16 maanden zonder filtering gebotteld. Het resultaat is indrukwekkend en gelijk al behoren de wijnen van Patrick Piuze tot de top in de Chablis.

  1. Chablis 1er Cru Butteaux | Patrick Piuze

    The Wine Advocate: "Notes of lemon oil, grapefruit, crisp green apple and iodine introduce the 2017 Chablis 1er Cru Butteaux, a deep, medium to full-bodied wine with an elegantly glossy attack, a firm core and a pure, chalky finish. The amplitude of which the site is capable is effortlessly controlled." Lees verder
    € 43,50
    ×
    Oogstjaar: 2017
  2. Chablis Grand 1er Cru Séchet | Patrick Piuze

    The Wine Advocate: "A new cuvée, from 56-year-old vines whose grapes Piuze has long coveted, the 2017 Chablis 1er Cru Séchet offers up lovely aromas of lemon oil, blanched almonds, dried white flowers and oystershell. On the palate, it's medium to full-bodied, saltine and tangy, with bright acids, excellent concentration and a striking sense of completeness. With its inaugural vintage, the Séchet is already making a strong claim to rank among Piuze's best cuvées." Lees verder
    € 43,50

    Niet op voorraad
    Out of stock

    Oogstjaar: 2017
  3. Chablis Premier Cru Montée de Tonnerre | Patrick Piuze

    Tha Wine Advocate: "Aromas of fresh peach, white flowers, apple and honeycomb introduce the 2017 Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre, a supple, satiny textured and medium to full-bodied wine with an ample core of fruit and succulent acids. Right now, it feels quite open-knit and approachable, though Piuze notes it has only just emerged from a very reductive phase." Lees verder
    € 47,50

    Niet op voorraad
    Out of stock

    Oogstjaar: 2017
  4. Chablis Grand Cru Blanchots | Patrick Piuze

    Burghound: ‘This is somewhat like the Montée de Tonnerre in that there is a cool and elegant nose along with a refined texture on the rounded flavors that culminate in an almost soft and flat finale. While it's speculation on my part my guess is that this too is a victim of the hail but whether it is or isn't, this is pretty awkward today.’ Lees verder
    € 49,50
    ×
    Oogstjaar: 2015