Registreer een account
Bel ons: 0180-654748

Pierre-Yves Colin-Morey

De grootste ontdekking van de laatste tien jaar op het gebied van witte Bourgognes is waarschijnlijk Pierre-Yves Colin. In 2001 startte Pierre-Yves als micro négociant in “haute couture”wijnen. In die tijd werkte hij tevens voor zijn vader, de bekende en respectabele wijnboer Marc Colin uit Saint-Aubin. Maar Pierre-Yves wilde nog betere wijnen maken en kreeg van zijn vader die mogelijkheden niet (aldus Pierre Yves). Uiteindelijk resulteerde dit in een breuk en vanaf 2005 kon Pierre-Yves zich volledig richten op zijn eigen bedrijf. Het overgrote deel van de wijn is afkomstig van eigen druiven. Daarnaast betrekt Colin jaarlijks ook druiven van enkele collega-producenten die hij persoonlijk goed kent. Het werk in de wijngaard en het oogsten vindt plaats onder leiding van Pierre Yves en zijn team, zodat hij volledige controle heeft over de kwaliteit. Zijn enorme gedrevenheid, bijna grenzend aan het obsessieve, om alleen het best mogelijke te maken (of het nu een Bourgogne Blanc of zijn Montrachet is) verklaart voor een belangrijk deel zijn succes. Vaatjes of cuves die om de één of andere reden niet aan zijn hoge eisen voldoen, worden verkocht aan de handel, ook al moet hij er financieel flink op toeleggen. In de kelder opteert Pierre Yves voor een lange opvoeding. Vanzelfsprekend vergisten de wijnen op hun eigen (natuurlijke) gisten. Vervolgens krijgen ze een langdurige opvoeding op houten vaten met een inhoud van 350 liter. De wijnen rijpen zo’n 14 tot 20 maanden op hun fijne lies (er vindt geen batonnage plaats). Pierre Yves is overtuigd voorstander van een lange opvoeding. Om vroegtijdige oxidatie tegen te gaan, krijgen de wijnen in kleine doses sulfiet toegediend en wordt na een paar weken gemeten in hoeverre deze is opgenomen door de wijn. Alleen de allerbeste (onbehandelde) kurken worden gebruikt en de flessen worden met waxcapsules afgesloten. Allen Meadows : “the quality that Colin is achieving puts him in an elite group. They absolutely deserve a place in your cellars if you can find them”.

  1. Bourgogne Hautes Côtes de Beaune Blanc I Pierre-Yves Colin-Morey

    Recentelijk heeft Pierre-Yves een aantal nieuwe akkers verworven in de Hautes Côtes de Beaune. Hoewel dit pas de tweede oogst onder het etiket Colin-Morey is de wijn direct al van een spectaculair niveau. Hij bezit een fraaie mineraliteit en laat zich het best omschrijven als een super Saint-Romain. Een absolute aanrader! Lees verder
    € 25,00

    Niet op voorraad
    Out of stock

    Oogstjaar: 2016
  2. € 29,50
    ×
    Oogstjaar: 2016
  3. Saint-Aubin "Le Banc" | Pierre-Yves Colin-Morey

    Jancis Robinson: 'Pneumatic presses that are very gentle and keep all the lees. Racked two months ago to tank. Now that all his wines stay in the same cellar until bottling, he can rack less and invest in a longer future for the wines. Quiet, stony, citrus nose. Some herbs. Very very tight and crisp, super-precise and elbows all tucked in. Opens up to a pretty hint of blossom.' Lees verder
    € 36,50

    Niet op voorraad
    Out of stock

    Oogstjaar: 2016
  4. Santenay 'Vieilles Vignes' | Pierre-Yves Colin-Morey

    Champs Claude. Vines aged 100+ years. No new oak. 50% whole bunch – a third of the bunches had the stems cut off by hand. Racked a month ago and will be bottled at the same time as the St-Aubin. Lees verder
    € 36,50
    ×
    Oogstjaar: 2016
  5. Saint-Aubin 1er Cru En Remilly | Pierre-Yves Colin-Morey

    Vinous: '(Colin lost 55% of the crop here, which he described as "very good for the vintage"): Bright pale yellow. Fresh, ripe aromas of nectarine and ginger. At once rich and juicy, showing more texture and breadth than the Chatenière as well as piquant stony lift. Finishes with very good length and a slightly edgy crushed-rock character.' Lees verder
    € 49,50

    Niet op voorraad
    Out of stock

    Oogstjaar: 2016
  6. Saint-Aubin 1er Cru La Chatenière | Pierre-Yves Colin-Morey

    Vinous:"(a blend of two 45-year-old parcels): (production was down 60% from normal, which Colin described as "not so bad"): Bright yellow. A musky touch of reduction to the aromas of white peach, nectarine, herbs and mint. Pliant, easygoing wine with surprising sweetness, but sound acidity intensifies the fruit and extends the finish." Lees verder
    € 49,50

    Niet op voorraad
    Out of stock

    Oogstjaar: 2016
  7. € 59,50

    Niet op voorraad
    Out of stock

    Oogstjaar: 2016
    Rood!